Senioren

De Commissie Senioren, bestaat uit verschillende werkgroepen die voor de seniorenleden van alles organiseren. Of het nu recreatief of prestatiegericht is, voor alle senioren is er wel iets naar te zin te vinden. In de visie van deze commissie is het belangrijk om de seniorleden te stimuleren aan alle evenementen, zoals competitie en (gezelligheids) toernooien deel te laten nemen.

De voorzitter van de Commissie Senioren behartigt de belangen van de senioren in het bestuur en is daarnaast vanuit het bestuur contactpersoon naar de tennisleraren.

Werkgroep Competitie

De werkgroep competitie houdt zich bezig met indeling, planning en begeleiding van de teams die deelnemen aan de KNLTB competitie. De leden van deze werkgroep hebben een opleiding van de KNLTB gehad en zijn officieel aangewezen als Verenigings Competitie Leider (VCL). Er wordt deelgenomen aan diverse competitievormen voor herenteams, damesteams en mixedteams, zowel landelijk, op zondag, als ook districtelijk op zaterdag, dinsdag, woensdagavond en donderdag. Bij de indeling van de teams wordt rekening gehouden met de speelsterkte van de spelers. Maar ook beginnelingen kunnen al competitie spelen.

De werkgroep competitie is ook verantwoordelijk voor de onderlinge competitie tussen seniorleden. Naar behoefte worden onderlinge wedstrijden georganiseerd voor enkel- en dubbelspelen.

Werkgroep Toernooien

De werkgroep toernooien, is verantwoordelijk voor de organisatie van de open toernooien, die onder auspiciën van de KNLTB gespeeld worden. Deze toernooien worden opengesteld voor eigen leden en leden van andere verenigingen. De behaalde resultaten in deze toernooien tellen, evenals bij de competitie, mee voor de speelsterkte van de deelnemer.

De organisatie van deze toernooien vraagt veel kennis en ervaring. Ook hiervoor geeft de KNLTB cursussen. De TC Rhenen beschikt dan ook over vier Verenigings Toernooi Leiders (VCL)

Naast de open toernooien organiseert deze werkgroep ook de jaarlijkse clubkampioenschappen. In twee weken in september wordt dan gestreden om de titel clubkampioen bij de dames, heren en de dubbels.

Werkgroep Recreatietennis

Als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke is er nog een werkgroep recreatie tennis. Deze werkgroep organiseert onderlinge toernooien, waar niet de prestatie, maar gezelligheid op de eerste plaats komt. Jaarlijks worden er tenminste vier toernooien georganiseerd, te weten het openingstoernooi in het voorjaar, het bokken- en geitentoernooi in de zomer en het sluitingstoernooi in het najaar.