Blaashal wordt 25 september weer opgezet

Beste tennisliefhebber,

Afgelopen winter was een bijzondere winter. Een winter die ook op sportief vlak moest worden afgeschreven omdat er niet of nauwelijks kon worden gesport in afgesloten ruimten: de blaashal is vorig jaar voor het eerst sinds 35 jaar in zijn zomerverblijf gebleven.

Gelukkig is het Covid-19 virus nu ‘onder controle’ en als vanouds wordt de blaashal voor komend winterseizoen op 25 september weer opgeblazen. Kunnen we weer terug naar het oude normaal. Terug naar droog, verwarmd en op gereserveerde tijden met je eigen groepje tennissen.
Lijkt dat je ook een fijn idee en heb je de blaashal nog niet gereserveerd voor de komende winter, grijp dan nu je kans. Er zijn nog mogelijkheden om een vast tijdblok te reserveren, ook op courante tijden.

Huur vast tijdblok

Aarzel niet en neem contact op met Jan Mark Huibers via Tel: 06-2124 6466 of per email: jmhuibers@planet.nl

Hoe zit het met de ventilatie in de blaashal?

Een aantal bezorgde gebruikers heeft ons die vraag voorgelegd en daar heeft de blaashal commissie onderzoek naar gedaan. Hieronder een (eenvoudige) technische uiteenzetting.

Werking Blaashal TC Rhenen

De luchtdruk in de blaashal is hoger dan de luchtdruk buiten waardoor de hal opgeblazen blijft. De ‘inblaas’ van verse lucht wordt geregeld door drukmeters in de hal. De ventilator staat altijd aan omdat er continue lucht uit de hal ontsnapt. Zonder de toevoer van verse lucht zou de hal vrij snel inzakken.
Het weglekken van de lucht gebeurt via het ventilatierooster in de vluchtdeur, de draaideur (vandaar dat geluid…) en via de naden van de vier losse haldelen.
Het systeem is dus GÉÉN gesloten recirculatiesysteem wat door sommige gebruikers werd verondersteld.
Voorgaande jaren zagen we deze significante luchtlekkage als een groot nadeel want dit kost flink wat energie. In deze coronatijd blijkt het juist gunstig want zorgt voor een hoge ventilatiegraad.

Algemene norm

De luchtkwaliteit in de hal voldoet aan de ventilatie en CO2 eisen die door de KNLTB en NOC/NSF zijn opgesteld (2012). Het RIVM verwijst ook naar NOC//NSF voor deze norm.
De Norm (NOCNSF-US1-RU.1) geeft aan dat per actieve sporter/trainer minimaal 40 m3 per uur dient te worden geventileerd. Minimaal éénmaal per uur moet de ruimte-inhoud met verse lucht geventileerd kunnen worden. Een aanvullend advies is om de CO2-concentratie in de binnenruimte te meten. Vanuit het bouwbesluit is maximaal 1.200 ppm (parts per million) toegestaan maar dat is niet verstandig, zeker niet gedurende langere tijd. In een goed geventileerde ruimte is het CO2-niveau lager of gelijk aan 800 ppm.
Om de luchtkwaliteit goed te kunnen monitoren worden CO2-meters in de hal geplaatst en wordt regelmatig het CO2-gehalte in de hal gemeten.
We hopen hiermee mogelijke ongerustheid weg te nemen.

Met sportieve groeten,
Blaashalcommissie TC Rhenen

Terugbetalingsgarantie
Als onverhoopt het virus deze winter weer opvlamt en tennis in de blaashal wordt door de overheid verboden, dan betaalt TC Rhenen je de niet gespeelde uren terug. Je loopt dus geen financieel risico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *